Сучасний УЗД-апарат для Мурафської громади


Голова Вінницької обласної ради та співзасновник Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Вячеслав Соколовий передав для «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Мурафської сільської ради сучасний УЗД-апарат.

А це означає, що майже 11 тисяч пацієнтів, які обслуговуються в Центрі, завдяки зусиллям МКГШ матимуть доступ до якісного обстеження для постановки первинного діагнозу. УЗД-апарат є одним з найкращих в області ультразвукових досліджень, зокрема, дає можливість 3D/4D обʼємної візуалізації.


- Підтримка та розвиток медичної інфраструктури територіальних громад області є одним з пріоритетів роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, - каже Вячеслав Соколовий. - Це і підтримка громад, і економіки, й турбота про життя та здоровʼя людей.


За словами в.о. директорки «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Мурафської сільської ради Катерини Бойко, лише за вісім місяців цього року за допомогою до лікарні звернулись майже 1500 пацієнтів. Чотири амбулаторії загальної практики сімейної медицини працюють в посиленому режимі й часто приймають складних хворих. Тож наявність сучасного УЗД-апарату дозволить лікарям в режимі реального часу швидше приймати обґрунтовані та правильні рішення.


- Такого потужного апарату в нас ще не було, і раніше пацієнти їздили на обстеження до Шаргороду чи Вінниці. А вже завтра якісне обстеження зможе проводити в стінах лікарні наш фахівець, - каже пані Катерина.

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб радий вкотре допомогти: все, що ми робимо - це про людей і для людей.



13 вересня 2023
Як нам допомогти


Created by BTLR. 2022